Antwoorden op
relevante vragen

Deodorant

Is jullie deodorant een natuurlijke deodorant?

Jazeker! Onze deodorant bevat geen aluminiumzouten, die je poriën verstoppen en voorkomen dat je op natuurlijke wijze gaat zweten. 

Wat is het verschil tussen een natuurlijke deodorant en een anti-transpirant?

Een anti-transpirant vermindert de hoeveelheid zweet. Het bevat aluminiumzouten, die een gel op jouw huid vormen en jouw zweetklieren blokkeren. Daarom verhindert het je om op natuurlijke wijze te zweten, om andere bijproducten van het lichaam uit te scheiden en om je lichaamstemperatuur in balans te houden. Als je een anti-transpirant wilt vinden, kijk dan naar de ingrediëntenlijst voor ‘aluminiumchloorhydraat’, ‘kaliumaluin’ of ‘aluminium zirkonium pentachloorhydraat’.


Een natuurlijke deodorant werkt anders door het verminderen en het neutraliseren van geur veroorzakende bacteriën (lees: waardoor je gaat stinken), maar het voorkomt niet dat je gaat zweten. Onze deodorant bevat een mix van natuurlijke vochtabsorberende en antimicrobiële ingrediënten om ervoor te zorgen dat je huidflora in balans is en je oksels gezond en fris blijven. 

Waarom zou ik de overstap maken naar een natuurlijke deodorant?

Wij staan gewoon niet achter het idee om anti-transpiranten te gebruiken die jouw oksels blokkeren en voorkomen dat je op een natuurlijke wijze zweet en bijproducten van het lichaam vrijgeeft. Bovendien bevatten de meeste anti-transpiranten een aanzienlijke hoeveelheid geur om een slechte geur te maskeren, evenals alcohol om slechte (en goede) bacteriën te doden. Beide ingrediënten kunnen jouw huid gevoelig voor uitdroging en irritatie maken en in sommige gevallen zelfs allergie. 


We geven ook om de planeet. De meeste aluminiumzouten in anti-transpiranten worden synthetisch geproduceerd. Onze deodorant bevat alleen natuurlijke en veganistische ingrediënten uit verantwoorde bronnen. Mens- en planeetvriendelijke huidverzorging. 

Hoe moet ik overstappen op een natuurlijke deodorant?

Je kunt gemakkelijk naar onze deodorant overschakelen. Breng het gewoon dagelijks met 2-4 keer rollen voor elke oksel aan of wat voor jou ook werkt. 

Moet ik bij het overschakelen naar een natuurlijke deodorant een detoxperiode verwachten?

Wij raden je aan om onze deodorant minimaal twee weken te proberen. De reden is dat je oksels automatisch gifstoffen afgeven, die zijn geblokkeerd door de aluminiumzouten in je anti-transpirant. Op basis van feedback van klanten kan deze ‘detoxperiode’ tot twee weken duren. De meeste mensen merken het echter niet eens.

Waarom is zweten eigenlijk goed?

Zweet is natuurlijk en gezond. Zweten is de belangrijkste manier waarop ons lichaam zijn temperatuur reguleert en gifstoffen afgeeft. Zweet is geurloos, maar wanneer het in contact komt met bepaalde bacteriën, veroorzaakt het een lichaamsgeur (een slechte geur). 

Waar wordt het gemaakt?

Het wordt in Denemarken in nauwe samenwerking met een professioneel laboratorium geproduceerd.

Hoe lang is de houdbaarheid (na opening)?

Onze deodorant is 12 maanden nadat je hem hebt geopend veilig voor gebruik. 

Hoe vaak moet ik de deodorant aanbrengen?

Het verschilt van persoon tot persoon. Wij raden je aan om de deodorant dagelijks aan te brengen.

Kan ik de deodorant ook op een gevoelige huid gebruiken?

Ja dat kan. Onze formule is ontwikkeld voor alle huidtypes. We hebben de deodorant op mensen met een gevoelige huid getest en ze hebben allemaal een positieve feedback gegeven. De meeste mensen zijn allergisch of gevoelig voor aluminium, alcohol of parfum. Onze deodorant bevat geen van deze ingrediënten.


Net als bij andere producten, moet je stoppen met het gebruik van het product als jouw huid geïrriteerd raakt.

Waarom zou ik deze deodorant kopen?

Omdat je er geen spijt van zult krijgen. We hebben meer dan een jaar besteed aan het ontwikkelen van een formule, die echt werkt en goed is voor je lichaam en de planeet. Het zijn volledig natuurlijke, veganistische ingrediënten van hoge kwaliteit, die werken op de gevoelige huid, vrij zijn van aluminium, alcohol en parabenen, parfumvrij is en volledig effectief maar toch zacht voor je huid. En als eerste speler zijn onze verpakkingen gemaakt van 100% gerecycleerd oceaanplastic. Volledig gerecycleerd en recycleerbaar. 


De formule is voor onze klanten ontwikkeld en door meer dan honderd vrijwilligers getest. We horen graag jouw feedback of het je bevalt of als je suggesties voor verbetering hebt. E-mail ons via hello@relevantcos.com.

Bevat de deodorant ook parfum?

Nee, onze deodorant is parfumvrij. Het ruikt eigenlijk naar ‘niets’. 

Hoe lang kan ik ermee doen?

Het hangt ervan af hoe vaak je het gebruikt. Bij dagelijks gebruik bij een normale consumptie met 2-4 keer rollen gaat het echter 6-8 weken mee. 

Wat zijn jullie tips om geurloos te blijven?

Tip 1: Een goede lichaamshygiëne is essentieel om geurloos te blijven. Geen enkel product kan voorkomen dat geurveroorzakende bacteriën ooit op jouw huid groeien. Was jouw oksels regelmatig met zeep om restjes en bacteriën te verwijderen. 


Tip 2: Gebruik regelmatig onze deodorant om de mix van vochtabsorberende, antimicrobiële ingrediënten en geurveroorzakende bacteriën te bestrijden. De hoeveelheid die je aanbrengt, is afhankelijk van jouw activiteitsniveau en hoe vaak je onder de douche staat. Vind de routine die voor jou werkt. 


Tip 3: Jouw kleding kan oude bacteriën en geuren bevatten. Onze deodorant kan deze geur niet bestrijden, alleen een grote hoeveelheid aan parfum om het te maskeren is dan voldoende (doe dat trouwens niet). Zorg ervoor dat jouw kleding zo fris mogelijk is.

Waarom is jullie deodorant beter dan andere natuurlijke deodorants?

We hebben een jaar besteed aan het ontwikkelen van de formule, waarbij we meer dan 25 iteraties hebben uitgevoerd om de effectiviteit ervan te verbeteren. Meer dan honderd vrijwilligers hebben het getest en een zeer positieve feedback gegeven. Probeer het zelf om erachter te komen!

Is jullie deodorant voor iedereen geschikt?

Ja, de deodorant is ontwikkeld voor alle huidtypes en kan door hem en haar gebruikt worden. 

Ik ben zwanger, kan ik het gebruiken?

Natuurlijk kun je dat. De formule is voor iedereen ontwikkeld en bevat alleen veilige en schone ingrediënten.

Is jullie formule beschermd?

Ja, onze formule is beschermd. 

Ingrediënten

Wat zijn de ingrediënten in de deodorant?

Onze beschermde formule bestaat slechts uit 12 wetenschappelijk bewezen ingrediënten. Wij hebben een mix van vochtabsorberende, antimicrobiële en actieve ingrediënten gecombineerd om geurveroorzakende bacteriën te doden en om ervoor te zorgen dat je huidflora in balans is en je oksels gezond en fris blijven. 


Onze productfilosofie is dat elk ingrediënt effectief en zacht voor jouw lichaam en de planeet moet zijn. Daarom kiezen we alleen de beste natuurlijke en veganistische ingrediënten, allemaal gecertificeerd en afkomstig van verantwoordelijke producenten. Omdat minder meer is. 


Klik hier om alle ingrediënten te kunnen bekijken.

Bevat de deodorant aluminium?

Nee, we gebruiken geen aluminiumzouten.

Bevat de deodorant alcohol?

Nee, we gebruiken geen alcohol.

Bevat de deodorant parabenen?

Nee, we gebruiken geen parabenen.

Bevat de deodorant talk?

Nee, we gebruiken geen talkpoeder.

Bevat de deodorant ftalaten?

Nee, we gebruiken geen ftalaten.

Bevat de deodorant microplastic?

Nee, ons product bevat geen microplastic.

Is de deodorant getest op dieren?

Wij testen onze formules of ingrediënten nooit op dieren. Sinds 2013 zijn dierproeven voor cosmetische producten of ingrediënten voor cosmetische doeleinden in de Europese wetgeving verboden. Omdat ons product in Denemarken is gemaakt, kun jij er zeker van zijn dat we niet op dieren testen.

Zijn alle ingrediënten natuurlijk?

Ja, al onze ingrediënten zijn van afgeleide natuurlijke grondstoffen en Ecocert goedgekeurd.

Zijn alle ingrediënten veganistisch?

Ja, al onze ingrediënten zijn veganistisch.

Zijn jullie ingrediënten gecertificeerd?

Wij gebruiken alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die goed zijn voor je lichaam en onze planeet. Alle ingrediënten zijn Ecocert goedgekeurd. 

Zijn de ingrediënten biologisch?

Op dit moment bevat onze formule geen biologische ingrediënten. Wij werken echter voortdurend aan het verbeteren van onze formule, inclusief de effectieve biologische ingrediënten. Onze ambitie is om in de volgende versie biologische ingrediënten toe te voegen.

Verpakking

Welk materiaal gebruiken jullie voor de verpakking?

Onze deodorant bestaat uit drie delen: de dop, de fles en de behuizing. De dop is gemaakt van 100% gerecycleerd oceaanplastic (r-polypropyleen), de fles van 100% gerecycleerd oceaanplastic (r-polyethyleen), terwijl de behuizing is gemaakt van nieuw plastic (polyethyleen). 


Vanwege de wetgeving is het niet mogelijk om de behuizing van gerecycleerd materiaal te produceren.  


Alle materialen zijn volledig recycleerbaar en worden volgens de Europese strategie voor plastic in een circulaire economie 2018 als één van de duurzame materiaalsoorten beschouwd. 


De reden om niet hetzelfde materiaal voor de dop en fles te gebruiken, is vanwege hun materiaaleigenschappen. Als beide delen bijvoorbeeld van PP zijn gemaakt, ontstaat door het gebrek aan sterkte micro-plastic van de schroefdraad, die uiteindelijk op je huid of in de afvoer eindigt. Niet duurzaam, toch?

Hoe gooi ik de deodorant na gebruik weg?

Scheid eenvoudig de dop en fles en gooi ze in de conventionele bak voor plastic. Controleer ook jouw plaatselijke verwijderingsproces.

Hoe gooi ik de kartonnen doos weg?

Onze kartonnen doos is FSC-gecertificeerd, 100% biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. Gooi het gewoon in de bak voor karton. 

Waarom gebruik jullie geen bioplastic?

Is bioplastic (denk aan suikerriet of andere biomassaproducten) de toekomst voor duurzame verpakkingen? We weten het gewoon niet. Niemand weet het eigenlijk. 


Op dit moment is er onvoldoende bewijs om te concluderen dat een overstap naar bioplastic zinvol zou zijn. Bioplastic zou negatieve effecten kunnen hebben door landbouwgrond te moeten gebruiken voor de productie van plastic in plaats van voor de productie van voer of voedsel en door ontbossing. Bovendien kan het hebben van mengsels van biogebaseerde en op olie gebaseerd plastic de recycleer mogelijkheden nadelig beïnvloeden. Er is ook behoefte aan meer kennis over de daadwerkelijke afbraaktijd van bioplastic en waartoe het wordt afgebroken.


Bovendien zijn we niet geïnteresseerd in het produceren van meer nieuw plastic (wat bioplastic is) dan nodig is. Met onze toewijding om oceaanplastic te gebruiken, helpen we niet alleen te voorkomen dat er meer plastic in de oceanen terechtkomt, maar we gebruiken ook plastic materiaal dat volledig recycleerbaar en duurzaam voor een circulaire economie is. 

Shipping and Returns

Waar verzenden jullie naar?

Momenteel verzenden we alleen naar landen in de EU en de EØS. 


Laat het ons weten als je buiten de regio woont en ons product graag wilt kopen.


U kunt ons bereiken op hello@relevantcos.com.

Hoeveel kost het verzenden?

De verzending is voor alle bestellingen gratis.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Wanneer jouw bestelling wordt verzonden, ontvangt je een e-mail waarin je een link vindt om jouw bestelling in realtime te volgen. 


Je kunt ook op onze website toegang tot jouw trackinginformatie krijgen. Voer gewoon het bestelnummer in dat je in de bevestigingsmail hebt ontvangen.  


Als je geen toegang tot jouw verzendgegevens hebt, neem dan via hello@relevantcos.com contact met ons op.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakket ontvang?

Wij verzenden vanuit ons magazijn in Denemarken en de levertijd kan op basis van jouw locatie variëren. 


Voor bestellingen in Denemarken kun je het pakket binnen 1-2 werkdagen verwachten.


Voor bestellingen binnen de EU en de EØS kun je het pakket binnen 5-7 werkdagen verwachten.

Wat is jullie retourbeleid?

Bekijk hier onze algemene voorwaarden. hier.

Waar zijn jullie gevestigd?

We zijn gevestigd in Aarhus, Denemarken.

Betaling

Welke betalingsmethodes accepteren jullie?

Wij accepteren momenteel Visa, MasterCard, PayPal, Apple Pay en MobilePay. We zullen regelmatig meer betaalmethoden toevoegen.  


Neem contact met ons op als je denkt dat we een belangrijke betaalmethode missen.

Hoe gebruik ik een promotiecode?

Wanneer je doorgaat met afrekenen, vind je een gedeelte met kortingscodes. Typ gewoon de code in het vak ‘Couponcode’ in en klik op ‘Coupon toepassen’. De totale prijs wordt dan automatisch bijgewerkt. 

Productrecensies

Hoe maak ik een recensie?

Door hier te klikken hier kun je het product beoordelen en een recensie schrijven. 

Wat moet een recensie doorgaans bevatten?

Jouw feedback betekent veel voor ons, aangezien we altijd op zoek zijn naar manieren om ons product en onze service te verbeteren. De feedback dient ook om nieuwe klanten te helpen de ervaring van andere mensen met het product vooraf te kennen. Probeer eerlijk te zijn en vertel ons jouw algemene indruk, hoe het product werkte, hoe het op jouw huid voelde en of je het aan anderen zou aanbevelen.

Programma om iets aan de aarde teruggeven

Wat is ‘1% for the planet’?

1% for the planet is een internationale organisatie

Antwoorden op 

relevante vragen

  • Omschrijving  
  • Ingrediënten  
  • Verpakking  
  • Shipping & Returns  
  • Betaling  
  • Productrecensies  
  • Programma om iets aan de aarde teruggeven

Is jullie deodorant een natuurlijke deodorant?

Jazeker! Onze deodorant bevat geen aluminiumzouten, die je poriën verstoppen en voorkomen dat je op natuurlijke wijze gaat zweten. 

Wat is het verschil tussen een natuurlijke deodorant en een anti-transpirant?

Een anti-transpirant vermindert de hoeveelheid zweet. Het bevat aluminiumzouten, die een gel op jouw huid vormen en jouw zweetklieren blokkeren. Daarom verhindert het je om op natuurlijke wijze te zweten, om andere bijproducten van het lichaam uit te scheiden en om je lichaamstemperatuur in balans te houden. Als je een anti-transpirant wilt vinden, kijk dan naar de ingrediëntenlijst voor ‘aluminiumchloorhydraat’, ‘kaliumaluin’ of ‘aluminium zirkonium pentachloorhydraat’.


Een natuurlijke deodorant werkt anders door het verminderen en het neutraliseren van geur veroorzakende bacteriën (lees: waardoor je gaat stinken), maar het voorkomt niet dat je gaat zweten. Onze deodorant bevat een mix van natuurlijke vochtabsorberende en antimicrobiële ingrediënten om ervoor te zorgen dat je huidflora in balans is en je oksels gezond en fris blijven. 

Waarom zou ik de overstap maken naar een natuurlijke deodorant?

Wij staan gewoon niet achter het idee om anti-transpiranten te gebruiken die jouw oksels blokkeren en voorkomen dat je op een natuurlijke wijze zweet en bijproducten van het lichaam vrijgeeft. Bovendien bevatten de meeste anti-transpiranten een aanzienlijke hoeveelheid geur om een slechte geur te maskeren, evenals alcohol om slechte (en goede) bacteriën te doden. Beide ingrediënten kunnen jouw huid gevoelig voor uitdroging en irritatie maken en in sommige gevallen zelfs allergie. 

We geven ook om de planeet. De meeste aluminiumzouten in anti-transpiranten worden synthetisch geproduceerd. Onze deodorant bevat alleen natuurlijke en veganistische ingrediënten uit verantwoorde bronnen. Mens- en planeetvriendelijke huidverzorging. 

Hoe moet ik overstappen op een natuurlijke deodorant?

Je kunt gemakkelijk naar onze deodorant overschakelen. Breng het gewoon dagelijks met 2-4 keer rollen voor elke oksel aan of wat voor jou ook werkt. 

Moet ik bij het overschakelen naar een natuurlijke deodorant een detoxperiode verwachten?

Wij raden je aan om onze deodorant minimaal twee weken te proberen. De reden is dat je oksels automatisch gifstoffen afgeven, die zijn geblokkeerd door de aluminiumzouten in je anti-transpirant. Op basis van feedback van klanten kan deze ‘detoxperiode’ tot twee weken duren. De meeste mensen merken het echter niet eens.

Waarom is zweten eigenlijk goed?

Zweet is natuurlijk en gezond. Zweten is de belangrijkste manier waarop ons lichaam zijn temperatuur reguleert en gifstoffen afgeeft. Zweet is geurloos, maar wanneer het in contact komt met bepaalde bacteriën, veroorzaakt het een lichaamsgeur (een slechte geur). 

Waar wordt het gemaakt?

Het wordt in Denemarken in nauwe samenwerking met een professioneel laboratorium geproduceerd.

Hoe lang is de houdbaarheid (na opening)?

Onze deodorant is 12 maanden nadat je hem hebt geopend veilig voor gebruik. 

Hoe vaak moet ik de deodorant aanbrengen?

Het verschilt van persoon tot persoon. Wij raden je aan om de deodorant dagelijks aan te brengen.

Kan ik de deodorant ook op een gevoelige huid gebruiken?

Ja dat kan. Onze formule is ontwikkeld voor alle huidtypes. We hebben de deodorant op mensen met een gevoelige huid getest en ze hebben allemaal een positieve feedback gegeven. De meeste mensen zijn allergisch of gevoelig voor aluminium, alcohol of parfum. Onze deodorant bevat geen van deze ingrediënten.

Net als bij andere producten, moet je stoppen met het gebruik van het product als jouw huid geïrriteerd raakt.

Waarom zou ik deze deodorant kopen?

Omdat je er geen spijt van zult krijgen. We hebben meer dan een jaar besteed aan het ontwikkelen van een formule, die echt werkt en goed is voor je lichaam en de planeet. Het zijn volledig natuurlijke, veganistische ingrediënten van hoge kwaliteit, die werken op de gevoelige huid, vrij zijn van aluminium, alcohol en parabenen, parfumvrij is en volledig effectief maar toch zacht voor je huid. En als eerste speler zijn onze verpakkingen gemaakt van 100% gerecycleerd oceaanplastic. Volledig gerecycleerd en recycleerbaar. 


De formule is voor onze klanten ontwikkeld en door meer dan honderd vrijwilligers getest. We horen graag jouw feedback of het je bevalt of als je suggesties voor verbetering hebt. E-mail ons via hello@relevantcos.com. 

 

Wij geloven oprecht dat wij de beste natuurlijke deodorant ter wereld zijn.

Bevat de deodorant ook parfum?

Nee, onze deodorant is parfumvrij. Het ruikt eigenlijk naar ‘niets’. 

Hoe lang kan ik ermee doen?

Het hangt ervan af hoe vaak je het gebruikt. Bij dagelijks gebruik bij een normale consumptie met 2-4 keer rollen gaat het echter 6-8 weken mee. 

Wat zijn jullie tips om geurloos te blijven?

Tip 1: Een goede lichaamshygiëne is essentieel om geurloos te blijven. Geen enkel product kan voorkomen dat geurveroorzakende bacteriën ooit op jouw huid groeien. Was jouw oksels regelmatig met zeep om restjes en bacteriën te verwijderen. 


Tip 2: Gebruik regelmatig onze deodorant om de mix van vochtabsorberende, antimicrobiële ingrediënten en geurveroorzakende bacteriën te bestrijden. De hoeveelheid die je aanbrengt, is afhankelijk van jouw activiteitsniveau en hoe vaak je onder de douche staat. Vind de routine die voor jou werkt. 


Tip 3: Jouw kleding kan oude bacteriën en geuren bevatten. Onze deodorant kan deze geur niet bestrijden, alleen een grote hoeveelheid aan parfum om het te maskeren is dan voldoende (doe dat trouwens niet). Zorg ervoor dat jouw kleding zo fris mogelijk is.

Waarom is jullie deodorant beter dan andere natuurlijke deodorants?

We hebben een jaar besteed aan het ontwikkelen van de formule, waarbij we meer dan 25 iteraties hebben uitgevoerd om de effectiviteit ervan te verbeteren. Meer dan honderd vrijwilligers hebben het getest en een zeer positieve feedback gegeven. Probeer het zelf om erachter te komen!

Is jullie deodorant voor iedereen geschikt?

Ja, de deodorant is ontwikkeld voor alle huidtypes en kan door hem en haar gebruikt worden. 

Ik ben zwanger, kan ik het gebruiken?

Natuurlijk kun je dat. De formule is voor iedereen ontwikkeld en bevat alleen veilige en schone ingrediënten.

Is jullie formule beschermd?

Ja, onze formule is beschermd. 

Wat zijn de ingrediënten in de deodorant?

Onze beschermde formule bestaat slechts uit 12 wetenschappelijk bewezen ingrediënten. Wij hebben een mix van vochtabsorberende, antimicrobiële en actieve ingrediënten gecombineerd om geurveroorzakende bacteriën te doden en om ervoor te zorgen dat je huidflora in balans is en je oksels gezond en fris blijven. 

Onze productfilosofie is dat elk ingrediënt effectief en zacht voor jouw lichaam en de planeet moet zijn. Daarom kiezen we alleen de beste natuurlijke en veganistische ingrediënten, allemaal gecertificeerd en afkomstig van verantwoordelijke producenten. Omdat minder meer is. 

Klik hier om alle ingrediënten te kunnen bekijken.

Bevat de deodorant aluminium?

Nee, we gebruiken geen aluminiumzouten.

Bevat de deodorant alcohol?

Nee, we gebruiken geen alcohol.

Bevat de deodorant parabenen?

Nee, we gebruiken geen parabenen.

Bevat de deodorant talk?

Nee, we gebruiken geen talkpoeder.

Bevat de deodorant ftalaten?

Nee, we gebruiken geen ftalaten.

Bevat de deodorant microplastic?

Nee, ons product bevat geen microplastic.

Is de deodorant getest op dieren?

Wij testen onze formules of ingrediënten nooit op dieren. Sinds 2013 zijn dierproeven voor cosmetische producten of ingrediënten voor cosmetische doeleinden in de Europese wetgeving verboden. Omdat ons product in Denemarken is gemaakt, kun jij er zeker van zijn dat we niet op dieren testen.

Zijn alle ingrediënten natuurlijk?

Ja, al onze ingrediënten zijn van afgeleide natuurlijke grondstoffen en Ecocert goedgekeurd.

Zijn alle ingrediënten veganistisch?

Ja, al onze ingrediënten zijn veganistisch.

Zijn jullie ingrediënten gecertificeerd?

Wij gebruiken alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die goed zijn voor je lichaam en onze planeet. Alle ingrediënten zijn Ecocert goedgekeurd. 

Zijn de ingrediënten biologisch?

Op dit moment bevat onze formule geen biologische ingrediënten. Wij werken echter voortdurend aan het verbeteren van onze formule, inclusief de effectieve biologische ingrediënten. Onze ambitie is om in de volgende versie biologische ingrediënten toe te voegen.

Welk materiaal gebruiken jullie voor de verpakking?

Onze deodorant bestaat uit drie delen: de dop, de fles en de behuizing. De dop is gemaakt van 100% gerecycleerd oceaanplastic (r-polypropyleen), de fles van 100% gerecycleerd oceaanplastic (r-polyethyleen), terwijl de behuizing is gemaakt van nieuw plastic (polyethyleen). 


Vanwege de wetgeving is het niet mogelijk om de behuizing van gerecycleerd materiaal te produceren.  


Alle materialen zijn volledig recycleerbaar en worden volgens de Europese strategie voor plastic in een circulaire economie 2018 als één van de duurzame materiaalsoorten beschouwd. 


De reden om niet hetzelfde materiaal voor de dop en fles te gebruiken, is vanwege hun materiaaleigenschappen. Als beide delen bijvoorbeeld van PP zijn gemaakt, ontstaat door het gebrek aan sterkte micro-plastic van de schroefdraad, die uiteindelijk op je huid of in de afvoer eindigt. Niet duurzaam, toch?

Hoe gooi ik de deodorant na gebruik weg?

Scheid eenvoudig de dop en fles en gooi ze in de conventionele bak voor plastic. Controleer ook jouw plaatselijke verwijderingsproces.

Hoe gooi ik de kartonnen doos weg?

Onze kartonnen doos is FSC-gecertificeerd, 100% biologisch afbreekbaar en recycleerbaar. Gooi het gewoon in de bak voor karton. 

Waarom gebruik jullie geen bioplastic?

Is bioplastic (denk aan suikerriet of andere biomassaproducten) de toekomst voor duurzame verpakkingen? We weten het gewoon niet. Niemand weet het eigenlijk. 


Op dit moment is er onvoldoende bewijs om te concluderen dat een overstap naar bioplastic zinvol zou zijn. Bioplastic zou negatieve effecten kunnen hebben door landbouwgrond te moeten gebruiken voor de productie van plastic in plaats van voor de productie van voer of voedsel en door ontbossing. Bovendien kan het hebben van mengsels van biogebaseerde en op olie gebaseerd plastic de recycleer mogelijkheden nadelig beïnvloeden. Er is ook behoefte aan meer kennis over de daadwerkelijke afbraaktijd van bioplastic en waartoe het wordt afgebroken.


Bovendien zijn we niet geïnteresseerd in het produceren van meer nieuw plastic (wat bioplastic is) dan nodig is. Met onze toewijding om oceaanplastic te gebruiken, helpen we niet alleen te voorkomen dat er meer plastic in de oceanen terechtkomt, maar we gebruiken ook plastic materiaal dat volledig recycleerbaar en duurzaam voor een circulaire economie is. 

Waar verzenden jullie naar?

Momenteel verzenden we alleen naar landen in de EU en de EØS. 


Laat het ons weten als je buiten de regio woont en ons product graag wilt kopen.

Hoeveel kost het verzenden?

De verzending is voor alle bestellingen gratis.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Wanneer jouw bestelling wordt verzonden, ontvangt je een e-mail waarin je een link vindt om jouw bestelling in realtime te volgen. 


Je kunt ook op onze website toegang tot jouw trackinginformatie krijgen. Voer gewoon het bestelnummer in dat je in de bevestigingsmail hebt ontvangen.  


Als je geen toegang tot jouw verzendgegevens hebt, neem dan via hello@relevantcos.com contact met ons op.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn pakket ontvang?

Wij verzenden vanuit ons magazijn in Denemarken en de levertijd kan op basis van jouw locatie variëren. 


Voor bestellingen in Denemarken kun je het pakket binnen 1-2 werkdagen verwachten.


Voor bestellingen binnen de EU en de EØS kun je het pakket binnen 5-7 werkdagen verwachten.

Wat is jullie retourbeleid?

Bekijk hier onze algemene voorwaarden. hier

Waar zijn jullie gevestigd?

We zijn gevestigd in Aarhus, Denemarken.

Welke betalingsmethodes accepteren jullie?

Wij accepteren momenteel Visa, MasterCard, PayPal, Apple Pay en MobilePay. We zullen regelmatig meer betaalmethoden toevoegen. Neem contact met ons op als je denkt dat we een belangrijke betaalmethode missen.

Hoe gebruik ik een promotiecode?

Wanneer je doorgaat met afrekenen, vind je een gedeelte met kortingscodes. Typ gewoon de code in het vak ‘Couponcode’ in en klik op ‘Coupon toepassen’. De totale prijs wordt dan automatisch bijgewerkt. 

Hoe maak ik een recensie?

Door hier te klikken hier kun je het product beoordelen en een recensie schrijven. 

Wat moet een recensie doorgaans bevatten?

Jouw feedback betekent veel voor ons, aangezien we altijd op zoek zijn naar manieren om ons product en onze service te verbeteren. De feedback dient ook om nieuwe klanten te helpen de ervaring van andere mensen met het product vooraf te kennen. Probeer eerlijk te zijn en vertel ons jouw algemene indruk, hoe het product werkte, hoe het op jouw huid voelde en of je het aan anderen zou aanbevelen.

Wat is ‘1% for the planet’?

1% for the planet is een internationale organisatie

Volg uns